2010. április 9., péntek

Viccelődjünk a Google-lal!

Nagyon unatkozhatnak a Google Chrome fejlesztői, legújabb alkalmazásuk, az Upside Down ugyanis kizárólag arra szolgál, hogy az éppen megnyitott oldal tartalmát valamilyen olvashatatlan formában tálalja. Az alkalmazást innen lehet telepíteni, de a Chrome legfrissebb verziójába automatikusan importálva van. A Beállítások gombra kattintva többféleképpen torzíthatjuk el weboldalunkat: 90 és 180 fokos elforgatás, tükrözés (ezzel elképzelhetjük, milyen lehet az arab világban internetezni :]) is található a repertoárban, de arra is utasíthatjuk, hogy csak a képeket vagy csak a képeken kívüli elemeket forgassa el.

Látszólag túl sok értelme nincs, hacsak nem valami gyenge áprilisi tréfának szeretnénk szánni vagy titkosnak szánt saját weboldalunkat szeretnénk ezzel a nem túl hatásos módszerrel rejtjelezni. Természetesen ettől függetlenül minden tiszteletem a Chrome fejlesztőbrigádjáé, amiért nem sajnálták az időt és a tudásukat ennek az apró örömforrásnak a megalkotására, örülnénk, ha Internet Expolorerék legalább ennyire megerőltetnék magukat.

Szóval ha már túl unalmasnak találjuk a hosszas interneten böngészést, az Upside Down eszközzel kicsit több kalandot csempészhetünk kilobyte-ok között töltött mindennapjainkba. De akár kezünkbe is vehetünk egy jó könyvet vagy megnézhetünk egy értelmes műsort a TV-ben...

Forrás: http://kocka.blog.hu/2010/04/04/chrome_prank

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése